Plantene vi lager i drivhuset

 

Dette er ganske tidlig i sesongen, bildet er tatt i mai. Tagetesen begynner å bli ganske stor, og en del planter har begynt å sette knupper. På den underste hyllen på gavel veggen ser vi tre kasser med Lobelia, på den øverste hyllen er det Solblomster (Middagsblomster). På benken rett frem står noen Sommergeorginer som vi sådde. Under i bunnen er tomatene satt innimellom pottene med Skaugum-begonia som står til driving i forkultur.

Her ser vi mer tydelig tomatplantene som har blitt  plantet ut innimellom skaugumpottene som står til forkultur i bunnen av drivhuset. Disse blir ikke plantet ut før 2. uken i juni.

Våren og planteproduksjonen i drivhuset er en herlig tid. Vi kan hele tiden følge med plantene å se og føle hvordan de trives, vokser og utvikler seg. Her kontrolleres vanningen av plantene, og om det er andre ting som må rettes på.

Drivhuset slik det ser ut innvendig når det nærmer seg tid for utplantning. Det som vises her er tagetes på venstre side. Solblomster (Middagsblomster) og Lobelia på hyllene på gavel veggen. På benken rett frem står Asters, og på høyre side er forskjellige planter som Ringblomst, Sommergeorginer, kål og Tagetes m.m. Under benkene er tomatene, resten er Skaugum-begonia, ca. 85 potter til sammen.

På dette bildet vises litt mer nærbilde av en del av tagetesen under driving. Sortene vi som vises er Safari Gold fremst og Safari Tangerine bakerst. På hyllene på gavel veggen kan en skimte en del Lobelia. Plantene er her så store at det er like før utplantningen starter.