TAGETES
Patula

 

Litt om de forskjellige tagetessortene vi bruker i hagen.

Vi har i alle de årene vi har drevet med hagen hatt forskjellige sorter tagetes i blomsterbeddene våre. Den første tiden kjøpte vi norske frø, men etter hvert har vi kommet frem til at de tre typene som er avbildet under er sortene for oss. Vi kjøper disse hos søta bror, tar oss. gjerne en tur ved påsketider for da er som regel frøsalget igang på disse tagetesene. Deretter sår vi i drivhuset i slutten av. mars, begynnelsen av april. Spiringen skjer fort, og vi prikler gjerne ut en 80 til 100 planter av hver sort. Utplantingen tør vi som regel ikke foreta før 2. uken i juni, det er stor fare for nattefrost her vi bor på denne tiden så vi har erfart at tolmodighet må vi ha da det gjelder utplantingen.

Safari Tangerine

Safari Gold

Safari Tangerine er en nydelig gyllenorange tagetes som lyser opp der den plantes. Den blomstrer med fylte blomster i store mengder hele sommeren, og helt til frosten kommer. Plantehøyden er ca. 25 til 35cm, alt etter hvor tett beplantningen er.

Safari Gold er en gul tagetes med en utrolig herlig avstemt gulfarge i en noe plysjaktig fylt blomst. Denne tagetesen blomstrer også meget rikt, og blomstrer hele sommeren. Lyser Tangerine opp så gjør ikke Gold det noe mindre, så disse to krabatene setter sitt preg på hagen vår tør jeg påstå.

Safari Scarlet er en tofarget rød/gul type tagetes. Denne er noe mer diskre enn de to andre, men den er absolutt med på å skape helheten i beddene. Vi bruker den gjerne til mindre utfyllingsgrupper og enkeltplanter til fargesettingmellom sommerblomstene og staudene våre.

Safari Scarlet